Image

Laat een leuk bericht achter.

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
86 berichten.
Hanneke de Bie Hanneke de Bie schreef op 13 oktober 2017
In Nederland heb ik mijn PADI open water diver gehaald. Daarna bij de vereniging begonnen met PADI advanced open water diver. Daar niet af kunnen maken vanwege de vakantie. Daarom op zoek naar een opleiding in Curaçao. Bij Fred terechtgekomen omdat hij op de website aangaf met kleine groepjes te werken. Dat klopt. Ik had het geluk om met hem alleen 5 hele mooie duiken te maken. Te weten de verplichte diepe duik (33,5 meter geweest), de navigatieduik en de nachtduik. Daarnaast nog 2 zoals de PPB en multilevelduiken (tot 36,5 meter geweest). Bij de eerste duik gierden de zenuwen door mijn keel. Echter binnen 5 minuten was dit over en de eerste duik ging dan ook perfect. Ook de volgende 3 duiken waren supermooi. Toen de nachtduik. Alweer de zenuwen. Echter met Fred komt echt alles goed. Fred nog super bedankt voor deze 5 duiken en de mooie foto's. Wij kunnen en zullen je bij iedereen aanbevelen.
Jan, Mary en Nick Jan, Mary en Nick schreef op 25 september 2017
Twee weken geleden hebben we ons duikbrevet PADI Open Water gehaald bij Fred. In drie dagen tijd 6 mooie duiken gemaakt. Zelfs op dag drie 2 x Eagle Ray gespot! Supermooie ervaring opgedaan. Gedoken bij Tugboat, Porto Marie en San Juan. Fred geeft je het vertrouwen dat het gaat lukken en heeft bovendien heel veel geduld. We zijn iedere dag door Fred opgehaald en weer weggebracht naar onze accomodatie. Als afsluiter van de opleiding zijn we een hapje gaan eten in Willemstad en ijsje bij Zuikertuin. Wat hebben we genoten en gaan zeker onze vervolgopleiding bij Fred doen! Duiken bij Fred is een echte aanrader voor iedereen die in een klein groepje, in ontspannen sfeer wil duiken. Fred, nogmaals super bedankt voor je geduld en gezellige, leuke tijd!!!
Julie Julie schreef op 8 september 2017
Ik heb in mijn vakantie 2 keer samen met mijn vader en broertje mogen duiken met René. Wij hadden allen onze Padi al maar vinden het altijd fijn dat er iemand bij is die het gebied kent. Met René duiken was heel relaxed. 2 ongelofelijke mooie en fijne duiken gehad. Heel erg bedankt
Rob en Jeroen Rob en Jeroen schreef op 7 september 2017
Vandaag de cursus PADI Open Water met mijn zoon afgerond. Ik heb drie heerlijke duikdagen gehad samen met mijn zoon en Fred alles perfect geleerd. Rustige uitleg en de tijd voor alle oefeningen mooie duiken gehad. Ik hoop een volgende keer zeker weer bij Fred te kunnen duiken.
Erwin, Nathalie en Justin Erwin, Nathalie en Justin schreef op 14 augustus 2017
3 dagen de Padi Open Water cursus gevolgd bij Fred (augustus 2017).
Fred legde alles heel duidelijk uit en had (soms gelukkig) veel geduld. We hebben een aantal fantastische duiken gemaakt en een groot aantal mooie plekken van het eiland gezien. Superleuk, bedankt Fred!
Jeroen en Sven Jeroen en Sven schreef op 4 augustus 2017
Vandaag 2-8-17 gedoken met me zoon bij Fred zijn school met Rene, het was ons introductie duik, samen met René, hij was geduldig en legde alles goed uit zodat wij rustig van de onderwater wereld konden genieten, terwijl hij op ons lette, wij hebben heerlijk gedoken, als wij weer op curacao zijn dan is het eerste wat ik doe, hun vragen wanneer ze kunnen voor een mooie duik. Was een mooie ervaring. Bedankt voor de duik.
Diana oostendorp Diana oostendorp schreef op 12 juli 2017
Afgelopen week op curacoa onze eerste introductieduik met Fred gedaan. Ondanks dat we het best spannend vonden wist hij mij volledig op mijn gemak te voelen.Hij legt alles duidelijk uit en neemt alle tijd voor je. Kortom Fred heeft ons geweldige ervaring gegeven.
Fred nogmaals dank hier voor !
Omdat wij nog op zoek waren naar een excursie hebben wij de eilandtoer onder begeleiding van zijn vrouw Aad gedaan. Zij kwam om s morgens samen met vriendin Marjan ophalen. En omdat zij beide op het eiland wonen hebben zij ons de mooiste plekjes laten zien en wisten hier veel over te vertellen. Het ontbrak ons aan niets er werd voor drinken gezorgd en een hapje. Tip.... wil je het echte curacoa zien... boek een eilandtoer bij Aad. Wij kunnen terug kijken op een prachtige maar vooral ook gezellige dag waar men alle tijd voor je heeft.
Aad en Marjan bedankt voor de mooie dag !

Groetjes Ron en Diana
Jimmy Jimmy schreef op 31 mei 2017
Ik deed samen met mijn vriend een introductie duik bij Fred. Alles was heel gemoedelijk, gezellig en professioneel. Wat voor mij heel belangrijk was, was dat ik me heel erg op mijn gemak voelde bij Fred, zowel boven als onder water.

Als we terug komen naar het eiland gaan we zeker nog eens duiken bij Fred!
Bart van Dessel Bart van Dessel schreef op 3 mei 2017
Zojuist mijn Padi open water gehaald bij Fred. Wat een superervaring. Alles perfect geregeld, duidelijk uitgelegd en de mooiste duikstekken gezien. Echt een aanrader voor iedereen die wil duiken op Curacao. Ik kom zeker terug en zal je van harte aanbevelen bij vrienden en kennissen. Danki Fred!
Ton Ton schreef op 22 april 2017
In maart 2017 heb ik 5 fantastische duiken gemaakt onder begeleiding van Fred. In overleg kun je zelf je duikstek kiezen. We hebben gedoken bij Playa Grandhi (schildpadden), Lagun, Porto Marie (zeepaardje), Playa Kalki en Kokomo beach. Fred neemt alles mee wat je nodig hebt. Alle uitrusting is in top conditie. Wat ik heel belangrijk vind is dat er gedoken wordt in kleine groepen. Het gaat er heel ontspannen aan toe. Geen haast, niet te ver en alle tijd om onderwater foto's te maken. Fred heel erg bedankt.
Linda Linda schreef op 14 april 2017
Afgelopen week hebben mijn vriend en ik onze PADI Open Water gehaald bij Fred. Al met al echt een topervaring! Fred heeft geduld, stelt je op je gemak en gaat tot het uiterste om je te leren duiken. Bij mij lukte het klaren niet, maar met de hulp en het geduld van Fred lukte het uiteindelijk wel. Ging het tussendoor weer even niet? Dan probeerden we het gewoon nog een keer. Zelf toen ik het al opgegeven had, zei Fred ‘we proberen het gewoon nog een keer!’. Fred deelt zijn enthousiasme voor duiken graag met je en wil er alles voor doen om te zorgen dat je ook deel kan nemen aan de prachtige ervaring van het duiken.

Een ander voordeel aan de methode van Fred is dat je al voor je vakantie kunt beginnen met het voorbereiden van je brevet. Het boek en de DVD voor de cursus worden gewoon naar je opgestuurd, zodat je op vakantie geen tijd hoeft te verspillen aan het lezen van het boek of het kijken van de DVD. Mede hierom (en het drukke schema van Fred) is het aan te raden al voor je vakantie contact op te nemen met Fred, zodat je zeker weet dat je niet bij zo’n massale duikschool eindigt.

Daarnaast ga je bij je eerste duik al meteen de zee in. Dit klinkt een beetje spannend, maar dit is een geweldige ervaring omdat je meteen al kennis maakt met de mooie onderwaterwereld van Curaçao. Hierbij voelt Fred goed aan wanneer je het spannend vindt en stelt je dan op je gemak.

Al met al hebben we een aantal geweldige duiken kunnen maken met Fred én ben ik de trotse bezitter van mijn PADI Open Water. Ik kan wel stellen dat ik zonder Fred mijn PADI Open Water niet had kunnen halen. Fred, bedankt!!!
Mireille Mireille schreef op 26 maart 2017
Fred,
Door jou..........heb ik het duikvirus weer te pakken 🙂 .
Na 14 jaar niet te hebben gedoken was ik best nerveus om weer te gaan duiken.
Een refresher in een Haags zwembad is toch echt anders.
Je hebt ervoor gezorgd dat ik me weer vertrouwd/fijn voel in het water.
Bedankt voor alle mooie plekjes die je hebt laten zien in de 6 duiken die we gemaakt hebben met mijn zus als mijn buddy en jij als gids.
En bedankt voor alle lol en gezelligheid....top.
Volgend jaar kom ik terug om bij jou mijn advanced te halen .......maar dan wil ik wel een ongekookt ei pellen op 30 meter !
Gr. Mireille
Bastiaan Karelse Bastiaan Karelse schreef op 24 januari 2017
In week 3-2017 hebben ik en mijn vriendin een PADI-curus bij Fred geboekt.

Vooraf was mijn vriendin zenuwachtig of het klaren ging lukken, en heeft hierover contact gezocht met Fred. Fred was erg flexibel en is (kosteloos) tot het uiterste gegaan om Linda te leren duiken. Zo mocht ze een introductie-duik doen, en als die goed ging werden deze kosten ingehouden op de PADI curus. Ook had Fred een speciale 'klaar-bril' gekocht, en werd er speciale sinus-opening medicatie aangeschaft. Als je maatwerk en flexibiliteit zoekt is Fred je man! Conclusie: me vriendin heeft haar PADI met vlag en wimpel gehaald.

Maar wellicht nog belangrijker dan de uitstekende spullen/apparatuur is dat Fred je vanaf minuut 1 op je gemak stelt, zich aanpast aan jouw tempo en ook kijkt naar je persoonlijke situatie. Vind je het spannend? Ben je zenuwachtig? Lukt iets minder goed of niet? Fred heeft het geduld van een schildpad, legt alles heel helder en gestructureerd uit in een open/ongedwongen sfeer waardoor je het duiken goed onder de knie krijgt en je je snel bij Fred 'als een vis in het water voelt'.

Daarnaast verzorgd Fred op het eiland alle randzaken: hij haalt je op, zet je af, maakt de spullen schoon en kent de beste 'duikplekken' van Curacao. Dit maakt dat je optimaal kunt genieten van het eiland en de duik-tripjes.

Al met al, ben je een beginner, ervaren-duiker of wil je een opfriscursus? Ik kan Fred van harte aanraden!
Roy en Ester Roy en Ester schreef op 17 januari 2017
Afgelopen week hebben wij (zoon en moeder) met/bij Fred in drie dagen zes duiken gemaakt en onze certificaten gehaald. Fred is een heel enthousiaste duiker die goed kan vertellen en nog beter kan laten zien. Je voelt je bij hem gelijk op je gemak en in veilige handen.

Alle materialen kun je bij Fred lenen: van zwembril tot lood voor in je pak, van pak tot flippers, van zuurstof tot duikcomputer. Allemaal prima geregeld!

Elke dag werden we bij ons hotel opgehaald en naar de mooiste plekjes gebracht om te duiken en 's-middags werden we weer voor de deur van het hotel afgeleverd.

Fred, heel erg bedankt voor de leuke, leerzame dagen!
Lilian & Patrick Lilian & Patrick schreef op 30 november 2016
Vlak voor onze vakantie was ik op internet op zoek naar de mogelijk om, als verjaardagscadeau voor mijn vriend, samen een introductieduik te doen. (mijn padi had ik al heeeel lang geleden gehaald, dus voor mij erg spannend om de onderwaterwereld weer te bezoeken).
Ik kwam terecht bij de website van Fred en stuurde hem een mail. Al heel snel kreeg ik een leuke enthousiaste mail terug... dus wist dat ik bij hem moest zijn

Eenmaal in Curacao, haalde Fred ons op de verjaardag van mijn vriend op. Het regende pijpenstelen, maar niets is zo onverspelbaar als het weer op Curacao, dus we hoopten nog op wat opklaringen. Met Fred is het meteen gezellig. Bij hem thuis wat gekletst en een uitgebreide uitleg gekregen over van wat ons te wachten stond. Ook gelijk even de duikkleding gepast voor de maten. Maar uiteindelijk besloten om, i.v.m. de regen, de duik uit te stellen naar een zonnigere dag. Dus 2 dagen later kwam Fred ons lekker vroeg ophalen om naar de Caracasbaai te gaan. Spullen al bij hem... helemaal top.

Vooraf aan de duik, een duidelijke uitleg over het “optuigen” en checken van de duiksets. Daarna in polonaise het water in en op de zandplaat wat oefeningen en wat fijne geruststellingen (voor mij dan, vond het toch enger dan gedacht) gekregen. Daarna op weg naar de tugboat. Dit was een onvergetelijk avontuur! Fred liet ons vanalles zien en hield ons goed in de gaten. Hij had zelfs extra lood en duikbril bij zich voor het geval dat... Ik heb daar dankbaar gebruik van gemaakt ;-). Voor mijn vriend was dit het mooiste verjaardagscadeau ooit!

Fred, dank je wel voor:
je gezelligheid (ook die van Aad!), je flexabiliteit, je betrokkenheid, je passie voor het duiken, je enthousiastme, het geven van een onvergetelijk verjaardagscadeau aan Patrick, het ontnemen van m’n angst, je adviezen, je humor, jullie gastvrijheid... oja, en jullie lekkere koffie!

Tot gauw, want we gaan zeker voor de Padi- en flinke opfris cursus.

Lilian en Patrick