Image

Laat een leuk bericht achter.

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
79 berichten.
Jimmy Jimmy heeft geschreven op 31 mei 2017
Ik deed samen met mijn vriend een introductie duik bij Fred. Alles was heel gemoedelijk, gezellig en professioneel. Wat voor mij heel belangrijk was, was dat ik me heel erg op mijn gemak voelde bij Fred, zowel boven als onder water.

Als we terug komen naar het eiland gaan we zeker nog eens duiken bij Fred!
Bart van Dessel Bart van Dessel heeft geschreven op 3 mei 2017
Zojuist mijn Padi open water gehaald bij Fred. Wat een superervaring. Alles perfect geregeld, duidelijk uitgelegd en de mooiste duikstekken gezien. Echt een aanrader voor iedereen die wil duiken op Curacao. Ik kom zeker terug en zal je van harte aanbevelen bij vrienden en kennissen. Danki Fred!
Ton Ton heeft geschreven op 22 april 2017
In maart 2017 heb ik 5 fantastische duiken gemaakt onder begeleiding van Fred. In overleg kun je zelf je duikstek kiezen. We hebben gedoken bij Playa Grandhi (schildpadden), Lagun, Porto Marie (zeepaardje), Playa Kalki en Kokomo beach. Fred neemt alles mee wat je nodig hebt. Alle uitrusting is in top conditie. Wat ik heel belangrijk vind is dat er gedoken wordt in kleine groepen. Het gaat er heel ontspannen aan toe. Geen haast, niet te ver en alle tijd om onderwater foto's te maken. Fred heel erg bedankt.
Linda Linda heeft geschreven op 14 april 2017
Afgelopen week hebben mijn vriend en ik onze PADI Open Water gehaald bij Fred. Al met al echt een topervaring! Fred heeft geduld, stelt je op je gemak en gaat tot het uiterste om je te leren duiken. Bij mij lukte het klaren niet, maar met de hulp en het geduld van Fred lukte het uiteindelijk wel. Ging het tussendoor weer even niet? Dan probeerden we het gewoon nog een keer. Zelf toen ik het al opgegeven had, zei Fred ‘we proberen het gewoon nog een keer!’. Fred deelt zijn enthousiasme voor duiken graag met je en wil er alles voor doen om te zorgen dat je ook deel kan nemen aan de prachtige ervaring van het duiken.

Een ander voordeel aan de methode van Fred is dat je al voor je vakantie kunt beginnen met het voorbereiden van je brevet. Het boek en de DVD voor de cursus worden gewoon naar je opgestuurd, zodat je op vakantie geen tijd hoeft te verspillen aan het lezen van het boek of het kijken van de DVD. Mede hierom (en het drukke schema van Fred) is het aan te raden al voor je vakantie contact op te nemen met Fred, zodat je zeker weet dat je niet bij zo’n massale duikschool eindigt.

Daarnaast ga je bij je eerste duik al meteen de zee in. Dit klinkt een beetje spannend, maar dit is een geweldige ervaring omdat je meteen al kennis maakt met de mooie onderwaterwereld van Curaçao. Hierbij voelt Fred goed aan wanneer je het spannend vindt en stelt je dan op je gemak.

Al met al hebben we een aantal geweldige duiken kunnen maken met Fred én ben ik de trotse bezitter van mijn PADI Open Water. Ik kan wel stellen dat ik zonder Fred mijn PADI Open Water niet had kunnen halen. Fred, bedankt!!!
Mireille Mireille heeft geschreven op 26 maart 2017
Fred,
Door jou..........heb ik het duikvirus weer te pakken 🙂 .
Na 14 jaar niet te hebben gedoken was ik best nerveus om weer te gaan duiken.
Een refresher in een Haags zwembad is toch echt anders.
Je hebt ervoor gezorgd dat ik me weer vertrouwd/fijn voel in het water.
Bedankt voor alle mooie plekjes die je hebt laten zien in de 6 duiken die we gemaakt hebben met mijn zus als mijn buddy en jij als gids.
En bedankt voor alle lol en gezelligheid....top.
Volgend jaar kom ik terug om bij jou mijn advanced te halen .......maar dan wil ik wel een ongekookt ei pellen op 30 meter !
Gr. Mireille
Bastiaan Karelse Bastiaan Karelse heeft geschreven op 24 januari 2017
In week 3-2017 hebben ik en mijn vriendin een PADI-curus bij Fred geboekt.

Vooraf was mijn vriendin zenuwachtig of het klaren ging lukken, en heeft hierover contact gezocht met Fred. Fred was erg flexibel en is (kosteloos) tot het uiterste gegaan om Linda te leren duiken. Zo mocht ze een introductie-duik doen, en als die goed ging werden deze kosten ingehouden op de PADI curus. Ook had Fred een speciale 'klaar-bril' gekocht, en werd er speciale sinus-opening medicatie aangeschaft. Als je maatwerk en flexibiliteit zoekt is Fred je man! Conclusie: me vriendin heeft haar PADI met vlag en wimpel gehaald.

Maar wellicht nog belangrijker dan de uitstekende spullen/apparatuur is dat Fred je vanaf minuut 1 op je gemak stelt, zich aanpast aan jouw tempo en ook kijkt naar je persoonlijke situatie. Vind je het spannend? Ben je zenuwachtig? Lukt iets minder goed of niet? Fred heeft het geduld van een schildpad, legt alles heel helder en gestructureerd uit in een open/ongedwongen sfeer waardoor je het duiken goed onder de knie krijgt en je je snel bij Fred 'als een vis in het water voelt'.

Daarnaast verzorgd Fred op het eiland alle randzaken: hij haalt je op, zet je af, maakt de spullen schoon en kent de beste 'duikplekken' van Curacao. Dit maakt dat je optimaal kunt genieten van het eiland en de duik-tripjes.

Al met al, ben je een beginner, ervaren-duiker of wil je een opfriscursus? Ik kan Fred van harte aanraden!
Roy en Ester Roy en Ester heeft geschreven op 17 januari 2017
Afgelopen week hebben wij (zoon en moeder) met/bij Fred in drie dagen zes duiken gemaakt en onze certificaten gehaald. Fred is een heel enthousiaste duiker die goed kan vertellen en nog beter kan laten zien. Je voelt je bij hem gelijk op je gemak en in veilige handen.

Alle materialen kun je bij Fred lenen: van zwembril tot lood voor in je pak, van pak tot flippers, van zuurstof tot duikcomputer. Allemaal prima geregeld!

Elke dag werden we bij ons hotel opgehaald en naar de mooiste plekjes gebracht om te duiken en 's-middags werden we weer voor de deur van het hotel afgeleverd.

Fred, heel erg bedankt voor de leuke, leerzame dagen!
Lilian & Patrick Lilian & Patrick heeft geschreven op 30 november 2016
Vlak voor onze vakantie was ik op internet op zoek naar de mogelijk om, als verjaardagscadeau voor mijn vriend, samen een introductieduik te doen. (mijn padi had ik al heeeel lang geleden gehaald, dus voor mij erg spannend om de onderwaterwereld weer te bezoeken).
Ik kwam terecht bij de website van Fred en stuurde hem een mail. Al heel snel kreeg ik een leuke enthousiaste mail terug... dus wist dat ik bij hem moest zijn

Eenmaal in Curacao, haalde Fred ons op de verjaardag van mijn vriend op. Het regende pijpenstelen, maar niets is zo onverspelbaar als het weer op Curacao, dus we hoopten nog op wat opklaringen. Met Fred is het meteen gezellig. Bij hem thuis wat gekletst en een uitgebreide uitleg gekregen over van wat ons te wachten stond. Ook gelijk even de duikkleding gepast voor de maten. Maar uiteindelijk besloten om, i.v.m. de regen, de duik uit te stellen naar een zonnigere dag. Dus 2 dagen later kwam Fred ons lekker vroeg ophalen om naar de Caracasbaai te gaan. Spullen al bij hem... helemaal top.

Vooraf aan de duik, een duidelijke uitleg over het “optuigen” en checken van de duiksets. Daarna in polonaise het water in en op de zandplaat wat oefeningen en wat fijne geruststellingen (voor mij dan, vond het toch enger dan gedacht) gekregen. Daarna op weg naar de tugboat. Dit was een onvergetelijk avontuur! Fred liet ons vanalles zien en hield ons goed in de gaten. Hij had zelfs extra lood en duikbril bij zich voor het geval dat... Ik heb daar dankbaar gebruik van gemaakt ;-). Voor mijn vriend was dit het mooiste verjaardagscadeau ooit!

Fred, dank je wel voor:
je gezelligheid (ook die van Aad!), je flexabiliteit, je betrokkenheid, je passie voor het duiken, je enthousiastme, het geven van een onvergetelijk verjaardagscadeau aan Patrick, het ontnemen van m’n angst, je adviezen, je humor, jullie gastvrijheid... oja, en jullie lekkere koffie!

Tot gauw, want we gaan zeker voor de Padi- en flinke opfris cursus.

Lilian en Patrick
Shawn Sebastian Shawn Sebastian heeft geschreven op 26 oktober 2016
Fred,

Ik kreeg van jou thuis in Nederland het lesmateriaal PADI open water, en ben gelijk gaan leren. Dat was perfect, en op die manier hadden we veel tijd voor duiken zonder uren aan de theorie te zitten. Elke dag even kort theorie en wat testjes daarna lekker duiken was ideaal! Ik heb genoten van jou rustige manier van les geven, je kennis, gastvrijheid en de prachtige plekken die je mij hebt laten zien. Het was ontspannen en de belofte die je doet op je website heb je meer dan waar gemaakt. Bedankt en thuis ga ik nog even de prachtige foto's van onze duik bekijken.

Shawn
Jelmer en Eva Jelmer en Eva heeft geschreven op 7 oktober 2016
Vandaag een introductieduik gedaan bij Fred! Wat een ervaring, eerst alles netjes en duidelijk uitgelegd gekregen waardoor ons enthousiasme nog groter werd. Daarna met de kundige hulp van Fred alles in elkaar gezet ter plekke. Eenmaal in het water was het echt geweldig, de begeleiding en uitleg is super waardoor je in alle rust kunt duiken. Fred enorm bedankt voor de geweldige ervaring en als we terug keren naar curacao komen we zeker opnieuw langs!!
Lobke Schuijt Lobke Schuijt heeft geschreven op 4 oktober 2016
Wat een geweldige ervaring!!!! De afgelopen twee dagen hebben mijn vriend en ik onze Padi Open Water mogen behalen. Fred is een zeer professionele instructeur die ontzettend veel passie heeft voor zijn vak!! Hij geniet van iedere duik doe hij maakt. Hij heeft een natuurlijke rust over zich heen waardoor een ieder zich meteen veilig en op zijn of haar gemak voelt. Een heel groot pluspunt vind ik de kleine groepen waarin hij werkt. Zo heeft hij oog voor alles wat een ieder doet!!! Wij komen zeker terug voor de volgende cursus te zijner tijd en zullen het iedereen aanraden!!! Nogmaals ontzettend bedankt!!!! Veel liefs Kim en Lobke
Koen Alberts Koen Alberts heeft geschreven op 19 september 2016
Super Ervaring! - lees verder:

Wij zijn eind augustus (2016) met een groep van 14 man op vakantie geweest naar Curaçao. Met 5 man uit deze groep besloten dat we onze PADI wilden gaan halen.

Na zoeken op Tripadvisor toch erg geschrokken van de prijzen. Zodoende buitenom Tripadvisor bij Fred terecht gekomen. Fred bood ons een mooie prijs en heeft alles tiptop verzorgd. Lesstof kwam netjes en op tijd per post aan in NL. Voldoende tijd om ons voor te bereiden!

Alle theorie werd netjes van te voren doorgenomen en getoetst. De dingen die niet helder waren legde Fred op een geheel eigen, maar ook duidelijke wijze uit. Hierdoor voelde het voor ons als een leuke, maar ook zeker veilige ervaring.

Met Fred een aantal mooie duiken gemaakt en de verplichte bijzondere handelingen uitgevoerd. Na 3 dagen ons PADI brevet gehaald!

Wat wij ook zeker waarderen is dat Fred een extra dag heeft vrijgemaakt voor mijn vriendin, omdat zij ziek werd halverwege de cursus en moest uitzieken. Hij heeft mij toen samen met haar een extra dag ingepland en ik mocht kosteloos gebruik maken van zijn duikspullen om mee te kijken! Echt een super gebaar!

Fred & Aad, hartelijk dank voor deze ervaring en jullie gastvrijheid!

Groetjes, Daisy & Koen
PJ Gielen PJ Gielen heeft geschreven op 15 september 2016
Eind Augustus heerlijk gedoken samen met Fred op Curacao!
Ik kwam toevallig op de site van Fred terecht en op basis daarvan contact gezocht. Ik kreeg meteen een hele enthousiaste mail terug. Je merkt aan alles dat duiken echt Fred z'n grote passie is! Eigenlijk wilde ik alleen een duik maken en samen met de kinderen schildpadden gaan kijken maar op aanraden van Fred heb ik mijn advanced gehaald en hebben we dit gecombineerd met een stranddag met de hele familie. Zo konden de kids snorkelen met de schildpadden en genieten van de zon en zee en kon ik met Fred de duiken maken en de theorie doornemen. Fred had zelfs voor mijn tweeling kleine bcd's en wetsuits meegenomen zodat zei ook konden ervaren hoe het is om (net) onder water te zijn en hoe het is om te ademen uit een automaat. Reuze spannend natuurlijk en oh wat waren ze enthousiast! En ze zijn nog steeds niet uitgepraat over Fred en Aad!
Ook nog een nachtduik gemaakt wat prachtig was en als hoogtepunt de wrakduik naar de Superior Producer. In een woord geweldig!
Spullen zijn allemaal zeer goed in orde en in alle maten! Service is geweldig! Fred of Aad haalt je op en brengt je weer terug naar je hotel. Ophalen op de luchthaven kan ook, echt top! Fred bedankt en als ik nog eens terug kom op Curacao dan ga ik zeker weer met je duiken!

Groeten,
Pieter-Jan
Robert & kids Robert & kids heeft geschreven op 31 augustus 2016
Samen met kids, 12 en 13 jaar een opfrisduik gemaakt met Fred. 70min onder water!
Fred is een reuze enthousiaste duik instructeur. Hij stelt de kinderen erg op hun gemak en neemt alle tijd om ze weer vertrouwd te maken met het duiken. Ook de apparatuur en overige duikspullen zijn van goede kwaliteit. Wetsuits en schoenen in alle maten.
Fred, wij hebben erg genoten van onze duik. Bedankt voor je professionele en aandachtige begeleiding.
Groet Robert, Isis & Ezra
Jeannet Wijnbergen Jeannet Wijnbergen heeft geschreven op 27 augustus 2016
Drie weken geleden hebben Max (13) en Tom (11) een proefduik en Ben (15) een opfrisduik gehad bij Fred.

Ben wilde graag duiken en het liefst de hele vakantie. Zijn broers hadden nog nooit gedoken. We waren ons nog aan het oriënteren, wie wel of niet zou duiken en/of eventueel een brevet halen. Fred zijn website had ik al eens bekeken. Het toeval wilde dat we daags erna zijn Fred-leert-je-duiken-auto zagen op ons vakantiepark!
Het contact was snel gelegd. We werden 's avonds bij hem thuis uitgenodigd om de wensen door te nemen.
Fred biedt met recht maatwerk!

Uiteindelijk koos Max ervoor om het bij een proefduik te laten.
Tom besloot ervoor te gaan en met hulp van Fred ging hij trouw aan de slag met de theorie. Ben had geluk, hij mocht gratis meeduiken met Tom en Fred. Waarbij ze steeds twee duiken op een dag maakten. Omdat Ben een junior brevet had, stelde Fred voor het brevet op te waarderen naar open water.
Dit gaf beiden de motivatie om de oefeningen goed uit te voeren. De laatste dag samen examen gedaan. En een mooie afsluitingsduik tussen de schildpadden waar ik ook mee mocht duiken. En echt, Fred zijn enthousiasme voor het duiken werkt aanstekelijk!
Duiken is vrijheid onder water. Je voelt je even in een totaal andere wereld.

Fred en Aad, hartelijk dank voor jullie goede zorgen en fijne tijd onderwater!
En niet te vergeten de mooie foto's en prachtig filmpje.

Jeannet Wijnbergen