Image

Laat een leuk bericht achter.

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
86 berichten.
Shawn Sebastian Shawn Sebastian schreef op 26 oktober 2016
Fred,

Ik kreeg van jou thuis in Nederland het lesmateriaal PADI open water, en ben gelijk gaan leren. Dat was perfect, en op die manier hadden we veel tijd voor duiken zonder uren aan de theorie te zitten. Elke dag even kort theorie en wat testjes daarna lekker duiken was ideaal! Ik heb genoten van jou rustige manier van les geven, je kennis, gastvrijheid en de prachtige plekken die je mij hebt laten zien. Het was ontspannen en de belofte die je doet op je website heb je meer dan waar gemaakt. Bedankt en thuis ga ik nog even de prachtige foto's van onze duik bekijken.

Shawn
Jelmer en Eva Jelmer en Eva schreef op 7 oktober 2016
Vandaag een introductieduik gedaan bij Fred! Wat een ervaring, eerst alles netjes en duidelijk uitgelegd gekregen waardoor ons enthousiasme nog groter werd. Daarna met de kundige hulp van Fred alles in elkaar gezet ter plekke. Eenmaal in het water was het echt geweldig, de begeleiding en uitleg is super waardoor je in alle rust kunt duiken. Fred enorm bedankt voor de geweldige ervaring en als we terug keren naar curacao komen we zeker opnieuw langs!!
Lobke Schuijt Lobke Schuijt schreef op 4 oktober 2016
Wat een geweldige ervaring!!!! De afgelopen twee dagen hebben mijn vriend en ik onze Padi Open Water mogen behalen. Fred is een zeer professionele instructeur die ontzettend veel passie heeft voor zijn vak!! Hij geniet van iedere duik doe hij maakt. Hij heeft een natuurlijke rust over zich heen waardoor een ieder zich meteen veilig en op zijn of haar gemak voelt. Een heel groot pluspunt vind ik de kleine groepen waarin hij werkt. Zo heeft hij oog voor alles wat een ieder doet!!! Wij komen zeker terug voor de volgende cursus te zijner tijd en zullen het iedereen aanraden!!! Nogmaals ontzettend bedankt!!!! Veel liefs Kim en Lobke
Koen Alberts Koen Alberts schreef op 19 september 2016
Super Ervaring! - lees verder:

Wij zijn eind augustus (2016) met een groep van 14 man op vakantie geweest naar Curaçao. Met 5 man uit deze groep besloten dat we onze PADI wilden gaan halen.

Na zoeken op Tripadvisor toch erg geschrokken van de prijzen. Zodoende buitenom Tripadvisor bij Fred terecht gekomen. Fred bood ons een mooie prijs en heeft alles tiptop verzorgd. Lesstof kwam netjes en op tijd per post aan in NL. Voldoende tijd om ons voor te bereiden!

Alle theorie werd netjes van te voren doorgenomen en getoetst. De dingen die niet helder waren legde Fred op een geheel eigen, maar ook duidelijke wijze uit. Hierdoor voelde het voor ons als een leuke, maar ook zeker veilige ervaring.

Met Fred een aantal mooie duiken gemaakt en de verplichte bijzondere handelingen uitgevoerd. Na 3 dagen ons PADI brevet gehaald!

Wat wij ook zeker waarderen is dat Fred een extra dag heeft vrijgemaakt voor mijn vriendin, omdat zij ziek werd halverwege de cursus en moest uitzieken. Hij heeft mij toen samen met haar een extra dag ingepland en ik mocht kosteloos gebruik maken van zijn duikspullen om mee te kijken! Echt een super gebaar!

Fred & Aad, hartelijk dank voor deze ervaring en jullie gastvrijheid!

Groetjes, Daisy & Koen
PJ Gielen PJ Gielen schreef op 15 september 2016
Eind Augustus heerlijk gedoken samen met Fred op Curacao!
Ik kwam toevallig op de site van Fred terecht en op basis daarvan contact gezocht. Ik kreeg meteen een hele enthousiaste mail terug. Je merkt aan alles dat duiken echt Fred z'n grote passie is! Eigenlijk wilde ik alleen een duik maken en samen met de kinderen schildpadden gaan kijken maar op aanraden van Fred heb ik mijn advanced gehaald en hebben we dit gecombineerd met een stranddag met de hele familie. Zo konden de kids snorkelen met de schildpadden en genieten van de zon en zee en kon ik met Fred de duiken maken en de theorie doornemen. Fred had zelfs voor mijn tweeling kleine bcd's en wetsuits meegenomen zodat zei ook konden ervaren hoe het is om (net) onder water te zijn en hoe het is om te ademen uit een automaat. Reuze spannend natuurlijk en oh wat waren ze enthousiast! En ze zijn nog steeds niet uitgepraat over Fred en Aad!
Ook nog een nachtduik gemaakt wat prachtig was en als hoogtepunt de wrakduik naar de Superior Producer. In een woord geweldig!
Spullen zijn allemaal zeer goed in orde en in alle maten! Service is geweldig! Fred of Aad haalt je op en brengt je weer terug naar je hotel. Ophalen op de luchthaven kan ook, echt top! Fred bedankt en als ik nog eens terug kom op Curacao dan ga ik zeker weer met je duiken!

Groeten,
Pieter-Jan
Robert & kids Robert & kids schreef op 31 augustus 2016
Samen met kids, 12 en 13 jaar een opfrisduik gemaakt met Fred. 70min onder water!
Fred is een reuze enthousiaste duik instructeur. Hij stelt de kinderen erg op hun gemak en neemt alle tijd om ze weer vertrouwd te maken met het duiken. Ook de apparatuur en overige duikspullen zijn van goede kwaliteit. Wetsuits en schoenen in alle maten.
Fred, wij hebben erg genoten van onze duik. Bedankt voor je professionele en aandachtige begeleiding.
Groet Robert, Isis & Ezra
Jeannet Wijnbergen Jeannet Wijnbergen schreef op 27 augustus 2016
Drie weken geleden hebben Max (13) en Tom (11) een proefduik en Ben (15) een opfrisduik gehad bij Fred.

Ben wilde graag duiken en het liefst de hele vakantie. Zijn broers hadden nog nooit gedoken. We waren ons nog aan het oriënteren, wie wel of niet zou duiken en/of eventueel een brevet halen. Fred zijn website had ik al eens bekeken. Het toeval wilde dat we daags erna zijn Fred-leert-je-duiken-auto zagen op ons vakantiepark!
Het contact was snel gelegd. We werden 's avonds bij hem thuis uitgenodigd om de wensen door te nemen.
Fred biedt met recht maatwerk!

Uiteindelijk koos Max ervoor om het bij een proefduik te laten.
Tom besloot ervoor te gaan en met hulp van Fred ging hij trouw aan de slag met de theorie. Ben had geluk, hij mocht gratis meeduiken met Tom en Fred. Waarbij ze steeds twee duiken op een dag maakten. Omdat Ben een junior brevet had, stelde Fred voor het brevet op te waarderen naar open water.
Dit gaf beiden de motivatie om de oefeningen goed uit te voeren. De laatste dag samen examen gedaan. En een mooie afsluitingsduik tussen de schildpadden waar ik ook mee mocht duiken. En echt, Fred zijn enthousiasme voor het duiken werkt aanstekelijk!
Duiken is vrijheid onder water. Je voelt je even in een totaal andere wereld.

Fred en Aad, hartelijk dank voor jullie goede zorgen en fijne tijd onderwater!
En niet te vergeten de mooie foto's en prachtig filmpje.

Jeannet Wijnbergen
Erik & Selina Erik & Selina schreef op 12 augustus 2016
Vorige week hebben wij onze PADI Open Water behaald bij Fred. Wij kijken met ontzettend veel plezier terug op deze tijd. Fred heeft een passie voor duiken, dit werkt zo aanstekelijk dat je met een grijns van oor tot oor de helblauwe zee uitstapt.

Een aantal weken voorafgaand aan de vakantie hebben wij van Fred het studiemateriaal (boek + DVD) thuisgestuurd gekregen, ideaal! De studiestof valt reuze mee, maar het is toch erg fijn dat je dit thuis al kunt doen zodat je op vakantie lekker kunt genieten van het duiken. Samen met Fred neem je dan alles nogmaals kort door aan de hand van de praktijk. Echtgenote Aad is zeer vriendelijk en gastvrij en voorzag ons van drankjes tijdens de theorieles.

's Ochtends stond Fred klaar bij het hotel en nam hij ons mee naar de mooiste duikplekken van het eiland. Zo hebben wij gedoken bij een wrak, prachtige riffen en gezwommen met schildpadden (en zeepaardjes 😉 ). Fred rijdt werkelijk het hele eiland over, dit in tegenstelling tot andere duikscholen die vaak gebonden zijn aan één locatie.

Ik had tijdens de tweede dag wat problemen met het klaren van de oren, waardoor ik kort niet kon duiken. Fred was hierin zeer geduldig en is uiterst professioneel omgegaan met de situatie.

Na het behalen van de PADI hebben we direct bij Fred spullen gehuurd om onze eerste zelfstandige duik te maken. Hierbij hebben we ons, dankzij de lessen van Fred, geen seconde onzeker gevoeld. Fred zorgt ervoor dat je je compleet op je gemak voelt met de apparatuur en dat je met eventuele problemen kunt omgaan.

Fred en Aad, hartelijk bedankt voor het absolute hoogtepunt van onze vakantie! Als we weer op Curacao zijn komen we zeker terug voor de Advanced.

Groet!

Erik & Selina.
Eliza Eliza schreef op 11 juli 2016
Ik heb in Nederland mijn PADI open water binnenduiken gemaakt en hier op
Curaçao samen met Fred de buitenlessen! Hele goeie begeleiding en je voelt je veilig in het water! Het was zo leuk dat we de advanced cursus ook hebben gedaan.
Bedankt voor alles Fred! Het was top.
Wendy Wendy schreef op 10 juli 2016
In Nederland aan mijn open water begonnen. Bij Fred de buitenduiken gedaan en omdat het allemaal zo leuk was ook nog de Advanced erachteraan gedaan. Super gehad met Fred. Hij zorgt ervoor dat je je onderwater op je gemak voelt en legt de theorie goed uit. Heel erg bedankt Fred!
Mandy van der Elst Mandy van der Elst schreef op 21 juni 2016
Beste Fred,

Ik wil je namens Dave en mij heel erg bedanken voor de duikcursus die wij bij jou hebben mogen doen. Het was een onvergetelijke ervaring op de mooiste duiklocaties van Curaçao.
De persoonlijke begeleiding hebben wij als zeer prettig ervaren en de gastvrijheid, ook van Aad, stellen wij nog steeds zeer op prijs! Mochten we weer eens op Curaçao komen dan komen we zeker weer bij jullie terug. We wensen jullie nog heel veel succes voor in de toekomst en vooral veel plezier met de duikschool!

En voor de mensen die nog twijfelen, Fred als duikinstructeur is zeker een aanrader! Boeken worden al in Nederland toegestuurd, Fred haalt en brengt je vanaf het resort, weet de beste duiklocaties en kent Curaçao en het duiken als geen ander! Ook voor mensen die angsten hebben of zoals ik moeite met klaren, Fred neemt alle tijd voor je. Wat een topper!

Groetjes van Dave en Mandy
Jeroen en Annemarie Jeroen en Annemarie schreef op 14 juni 2016
Net terug van twee heerlijke weken Curacao. Vanuit Nederland al bij Fred geboekt en we keken er ontzettend naar uit. Fantastisch dat Fred je bij je hotel komt ophalen en we gingen meteen te water! Meteen naar een mooie gezonken sleepboot en de dagen daarna in overleg andere plekken ook bezocht. Echt mooi dat Fred zoveel stranden kent en je daardoor precies kan vertellen waar wat te zien is en wat mooi is. De andere twee dagen supermooie stranden bezocht en erg veel gezien. Het leren duiken gaat bij Fred heel gemakkelijk omdat hij geen druk legt, goed uitlegt, de tijd neemt en doorheeft als je ergens moeite mee hebt. Zo ben je aan het leren terwijl je toch gewoon vakantie hebt. Zijn vrouw Aad is ook een topper en de keren dat wij haar zagen heeft ze ook nog eens super voor ons gezorgd. Wij kunnen Fred aan iedereen aanraden en bij terugkomst op Curacao gaan wij met niemand anders duiken!
Ron van der Elst Ron van der Elst schreef op 13 juni 2016
Beste Fred en Aad,
Nogmaals bedankt voor jullie gastvrijheid en de fantastische dag die ik (we) mochten beleven. Op een idealistisch strandje heb ik samen met Fred mijn eerste duiken ( introductie les) mogen meemaken. Fred is zeer kundig en legt alles duidelijk uit en is verder een fijne vent. Wat een fantastische onderwaterwereld en ook nog schildpadden gezien. Kortom mede door het vertrouwen wat Fred geeft een dag om nooit te vergeten. Groetjes van Ron en Ellen
Geoffrey & Rosalie Geoffrey & Rosalie schreef op 11 juni 2016
Wij zijn net net terug van een heerlijke vakantie Curaçao. De eerste dagen van onze vakantie hebben we gedoken bij Fred. Omdat mijn vriendin nog weleens last heeft met het klaren van haar oren, gingen we bij het zoeken van een duikschool op zoek naar persoonlijke begeleiding. Dit vonden we bij Fred. Vooraf hadden we al goed mailcontact en kon Fred ons de theorie toezenden, zodat we ons daar vast in konden verdiepen. Ook spraken we af om eerst een proefduik te doen, om te kijken of het goed ging.

Direct de eerste duik vertrokken we al naar een strandje waarvandaan we gingen duiken.
Voor mijn vriendin was de eerste duik toch wel even wennen. Onder water ademen is best spannend! Maar Fred nam alle tijd en wist met geruststellende woorden een hele mooie eerste duik te realiseren. We waren allebei enthousiast en gingen voor ons brevet 'open water'. Iedere dag kwam Fred ons keurig op tijd ophalen bij het hotel. Aad, de vrouw van Fred zorgde vaak voor een lekkere lunch! Af en toe had mijn vriendin helaas toch moeite met het klaren van haar oren, maar ook dan bleef Fred heel geduldig, waardoor we uiteindelijk 7 onwijs mooie duiken met hem hebben kunnen maken! Zelfs tussen de schildpadden gezwommen. Nadat we ons examen hadden gehaald, hadden we de smaak zo te pakken, dat we spullen hebben gehuurd bij Fred en zelf ook nog een duik hebben gemaakt!

Fred en Aad, ontzettend bedankt voor alles. Het is een absolute aanrader om hier te (leren) duiken!!

Geoffrey & Rosalie
Coen en Sophie Coen en Sophie schreef op 1 juni 2016
Als eerste willen wij Fred heel hartelijk bedanken voor de flexibele opstelling. De cursus Padi open water is top bevallen en ik ben er heel erg blij mee.
Door een zeer been zag ik vorige week mijn duikcursus in rook opgaan maar doordat Fred aanbood de cursus wat dagen op te schuiven is het allemaal toch goed gekomen.

Fred is een hele fijne duikinstructeur die je op je gemak stelt, je precies leert waar het omgaat en je ook nog eens de mooie plekken van het eiland laat zien.
Coen mocht 2 dagen mee duiken wat ook erg fijn was en gezellig.
Wij raden Fred zeker aan!

Nogmaals erg bedankt voor de fijne dagen en het behalen van de Padi open water!
Hartelijke groeten Sophie en Coen.