Image

Laat een leuk bericht achter.

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
79 berichten.
Erik & Selina Erik & Selina heeft geschreven op 12 augustus 2016
Vorige week hebben wij onze PADI Open Water behaald bij Fred. Wij kijken met ontzettend veel plezier terug op deze tijd. Fred heeft een passie voor duiken, dit werkt zo aanstekelijk dat je met een grijns van oor tot oor de helblauwe zee uitstapt.

Een aantal weken voorafgaand aan de vakantie hebben wij van Fred het studiemateriaal (boek + DVD) thuisgestuurd gekregen, ideaal! De studiestof valt reuze mee, maar het is toch erg fijn dat je dit thuis al kunt doen zodat je op vakantie lekker kunt genieten van het duiken. Samen met Fred neem je dan alles nogmaals kort door aan de hand van de praktijk. Echtgenote Aad is zeer vriendelijk en gastvrij en voorzag ons van drankjes tijdens de theorieles.

's Ochtends stond Fred klaar bij het hotel en nam hij ons mee naar de mooiste duikplekken van het eiland. Zo hebben wij gedoken bij een wrak, prachtige riffen en gezwommen met schildpadden (en zeepaardjes 😉 ). Fred rijdt werkelijk het hele eiland over, dit in tegenstelling tot andere duikscholen die vaak gebonden zijn aan één locatie.

Ik had tijdens de tweede dag wat problemen met het klaren van de oren, waardoor ik kort niet kon duiken. Fred was hierin zeer geduldig en is uiterst professioneel omgegaan met de situatie.

Na het behalen van de PADI hebben we direct bij Fred spullen gehuurd om onze eerste zelfstandige duik te maken. Hierbij hebben we ons, dankzij de lessen van Fred, geen seconde onzeker gevoeld. Fred zorgt ervoor dat je je compleet op je gemak voelt met de apparatuur en dat je met eventuele problemen kunt omgaan.

Fred en Aad, hartelijk bedankt voor het absolute hoogtepunt van onze vakantie! Als we weer op Curacao zijn komen we zeker terug voor de Advanced.

Groet!

Erik & Selina.
Eliza Eliza heeft geschreven op 11 juli 2016
Ik heb in Nederland mijn PADI open water binnenduiken gemaakt en hier op
Curaçao samen met Fred de buitenlessen! Hele goeie begeleiding en je voelt je veilig in het water! Het was zo leuk dat we de advanced cursus ook hebben gedaan.
Bedankt voor alles Fred! Het was top.
Wendy Wendy heeft geschreven op 10 juli 2016
In Nederland aan mijn open water begonnen. Bij Fred de buitenduiken gedaan en omdat het allemaal zo leuk was ook nog de Advanced erachteraan gedaan. Super gehad met Fred. Hij zorgt ervoor dat je je onderwater op je gemak voelt en legt de theorie goed uit. Heel erg bedankt Fred!
Mandy van der Elst Mandy van der Elst heeft geschreven op 21 juni 2016
Beste Fred,

Ik wil je namens Dave en mij heel erg bedanken voor de duikcursus die wij bij jou hebben mogen doen. Het was een onvergetelijke ervaring op de mooiste duiklocaties van Curaçao.
De persoonlijke begeleiding hebben wij als zeer prettig ervaren en de gastvrijheid, ook van Aad, stellen wij nog steeds zeer op prijs! Mochten we weer eens op Curaçao komen dan komen we zeker weer bij jullie terug. We wensen jullie nog heel veel succes voor in de toekomst en vooral veel plezier met de duikschool!

En voor de mensen die nog twijfelen, Fred als duikinstructeur is zeker een aanrader! Boeken worden al in Nederland toegestuurd, Fred haalt en brengt je vanaf het resort, weet de beste duiklocaties en kent Curaçao en het duiken als geen ander! Ook voor mensen die angsten hebben of zoals ik moeite met klaren, Fred neemt alle tijd voor je. Wat een topper!

Groetjes van Dave en Mandy
Jeroen en Annemarie Jeroen en Annemarie heeft geschreven op 14 juni 2016
Net terug van twee heerlijke weken Curacao. Vanuit Nederland al bij Fred geboekt en we keken er ontzettend naar uit. Fantastisch dat Fred je bij je hotel komt ophalen en we gingen meteen te water! Meteen naar een mooie gezonken sleepboot en de dagen daarna in overleg andere plekken ook bezocht. Echt mooi dat Fred zoveel stranden kent en je daardoor precies kan vertellen waar wat te zien is en wat mooi is. De andere twee dagen supermooie stranden bezocht en erg veel gezien. Het leren duiken gaat bij Fred heel gemakkelijk omdat hij geen druk legt, goed uitlegt, de tijd neemt en doorheeft als je ergens moeite mee hebt. Zo ben je aan het leren terwijl je toch gewoon vakantie hebt. Zijn vrouw Aad is ook een topper en de keren dat wij haar zagen heeft ze ook nog eens super voor ons gezorgd. Wij kunnen Fred aan iedereen aanraden en bij terugkomst op Curacao gaan wij met niemand anders duiken!
Ron van der Elst Ron van der Elst heeft geschreven op 13 juni 2016
Beste Fred en Aad,
Nogmaals bedankt voor jullie gastvrijheid en de fantastische dag die ik (we) mochten beleven. Op een idealistisch strandje heb ik samen met Fred mijn eerste duiken ( introductie les) mogen meemaken. Fred is zeer kundig en legt alles duidelijk uit en is verder een fijne vent. Wat een fantastische onderwaterwereld en ook nog schildpadden gezien. Kortom mede door het vertrouwen wat Fred geeft een dag om nooit te vergeten. Groetjes van Ron en Ellen
Geoffrey & Rosalie Geoffrey & Rosalie heeft geschreven op 11 juni 2016
Wij zijn net net terug van een heerlijke vakantie Curaçao. De eerste dagen van onze vakantie hebben we gedoken bij Fred. Omdat mijn vriendin nog weleens last heeft met het klaren van haar oren, gingen we bij het zoeken van een duikschool op zoek naar persoonlijke begeleiding. Dit vonden we bij Fred. Vooraf hadden we al goed mailcontact en kon Fred ons de theorie toezenden, zodat we ons daar vast in konden verdiepen. Ook spraken we af om eerst een proefduik te doen, om te kijken of het goed ging.

Direct de eerste duik vertrokken we al naar een strandje waarvandaan we gingen duiken.
Voor mijn vriendin was de eerste duik toch wel even wennen. Onder water ademen is best spannend! Maar Fred nam alle tijd en wist met geruststellende woorden een hele mooie eerste duik te realiseren. We waren allebei enthousiast en gingen voor ons brevet 'open water'. Iedere dag kwam Fred ons keurig op tijd ophalen bij het hotel. Aad, de vrouw van Fred zorgde vaak voor een lekkere lunch! Af en toe had mijn vriendin helaas toch moeite met het klaren van haar oren, maar ook dan bleef Fred heel geduldig, waardoor we uiteindelijk 7 onwijs mooie duiken met hem hebben kunnen maken! Zelfs tussen de schildpadden gezwommen. Nadat we ons examen hadden gehaald, hadden we de smaak zo te pakken, dat we spullen hebben gehuurd bij Fred en zelf ook nog een duik hebben gemaakt!

Fred en Aad, ontzettend bedankt voor alles. Het is een absolute aanrader om hier te (leren) duiken!!

Geoffrey & Rosalie
Coen en Sophie Coen en Sophie heeft geschreven op 1 juni 2016
Als eerste willen wij Fred heel hartelijk bedanken voor de flexibele opstelling. De cursus Padi open water is top bevallen en ik ben er heel erg blij mee.
Door een zeer been zag ik vorige week mijn duikcursus in rook opgaan maar doordat Fred aanbood de cursus wat dagen op te schuiven is het allemaal toch goed gekomen.

Fred is een hele fijne duikinstructeur die je op je gemak stelt, je precies leert waar het omgaat en je ook nog eens de mooie plekken van het eiland laat zien.
Coen mocht 2 dagen mee duiken wat ook erg fijn was en gezellig.
Wij raden Fred zeker aan!

Nogmaals erg bedankt voor de fijne dagen en het behalen van de Padi open water!
Hartelijke groeten Sophie en Coen.
Henk Bogerd Henk Bogerd heeft geschreven op 22 april 2016
Vandaag hebben mijn vrouw en ik onze eerste duikervaring mogen beleven.
Zijn super geïnformeerd en begeleid door Fred, zowel van te voren als tijdens de duik.
45 minuten pracht en praal, diverse soorten vis in kleine en grotere scholen als ook diverse zeeschildpadden mogen zien op 12mtr diepte. Was de eerste maar zeker niet de laatste keer.
Fred en familie, hartelijk bedankt voor de super ervaring en gastvrijheid .
Hartelijke groeten,
Henk en Petra
Nina Nina heeft geschreven op 22 april 2016
Gisteren hadden we een afspraak met Fred. Fred legt eerst de theorie uit, daarna controleer je samen met Fred de apparatuur. Fred heeft gloednieuwe apparatuur en neemt alles voor je mee als jezelf geen spullen hebt. En als je geen vervoer hebt dan komt Fred je gewoon ophalen en hij brengt je ook weer terug naar je hotel.
We waren met 4 personen en Fred had zijn duik buddy Rene meegenomen. Hier was ik erg dankbaar voor, ik had veel tijd nodig om het klaren van mijn oren te leren. Daardoor ging Fred met de 3 andere duiken en Rene nam ruim de tijd voor mij om me te begeleiden bij het klaren.
Het was een prachtige ervaring door de professionaliteit, gezelligheid en secuurheid van Fred en Rene.
We gaan proberen om volgende week nog een afspraak met Fred te maken omdat het zo'n bijzondere ervaring was! Fred en Rene bedankt hiervoor!
Bas Bas heeft geschreven op 9 april 2016
Aangezien Fred aan het begin van mijn vakantie nog niet terug was op Curaçao, had ik mijn advanced open water ergens anders geboekt. Hier bleek al snel dat niet elke duikschool dezelfde normen hanteert als dat ik van Fred had geleerd tijdens mijn open water cursus een jaar geleden. Apparatuur werkte niet goed door slecht onderhoud en er was weinig tijd. Toen het zoveelste defect aan het licht kwam, ben ik gestopt bij deze duikschool. Snel contact gezocht met Fred en gelukkig kon ik aan het einde van mijn vakantie nog terecht! Hierdoor heb ik alsnog mijn advanced brevet kunnen halen op een gezellige en professionele manier met zeer goed onderhouden apparatuur.

Als je van een professionele persoonlijke aanpak houdt met veel aandacht en passie voor het duiken, raad ik zeker Fred aan!

Fred bedankt!
Dagmar Jansen Dagmar Jansen heeft geschreven op 25 september 2015
Alweer een week terug van curacao.ik was voor de 4e keer op curacao en een verwoed snorkelaarster.op het resort leerde ik fred kennen en wist dat hij duikles gaf.omdat ik 10 jaar geleden bijna verdronken ben , was ik toch wel geremd om te gaan duiken.ik kreeg van mijn man voor moederdag een introduik bij fred kado.ik heb het gedaan en het was een onvergetelijke ervaring dankzij de rust en het vertrouwen dat fred uitstraalt was het een voor mij superduik.
fredje BEDANKT en de groetjes aan aad.
Marc en Annelieke Marc en Annelieke heeft geschreven op 12 mei 2015
We hebben tijdens onze vakantie op Curaçao fantastisch gedoken onder begeleiding van Fred! Ik (Marc) heb mijn padi open water diploma behaald en Anne Lieke heeft een opfris cursus gedaan. Fred is een zeer bedreven instructeur waar je je meteen op je gemak bij voelt. Hij heeft ons niet alleen duikinstructie gegeven, maar ook echt goed voorbereid op zelfstandig duiken, dat vonden wij heel waardevol! Echt een aanrader!
Caroline van den Heuvel Caroline van den Heuvel heeft geschreven op 14 januari 2015
Wij komen al 5 jaar naar Curacao. Twee jaar geleden heb ik mijn open water brevet bij Fred gehaald. Ik wilde graag mijn advanced halen en dat heb ik afgelopen december ook gedaan. Wederom bij Fred. Je zit bij Fred niet hele dagen in de boeken om te leren nee met Fred ga je duiken. En wat voor duiken. Op 30 meter een rauw ei pellen tot aan de superior producer en van nachtduiken tot aan een kerstmannenpakduik ik heb het samen met Fred gedaan.Fred geeft je wat jij wilt. Zelfs mijn man is aan het duiken geslagen en wil dit jaar bij Fred zijn open water brevet halen.Fred dank je wel voor die fantastische duiken. In december gaan we er weer voor .
Mike peters Mike peters heeft geschreven op 16 december 2014
Net weer terug uit het zonnige Curacao.
Voordat ik naar Curacao ging had ik al lopen neuzen naar een leuke instructeur om mijn Advanced open water te behalen en heb voor Fred gekozen.

Meteen na de kennismaking wist ik zeker dat ik geen spijt meer kon krijgen van mijn cursus !! Een op een begeleiding en echt een duik cursus geen overdreven uitleg of veelvuldige trucjes en oefeningen nee zoals ik zei duiken dat waarvoor ik ben gekomen.

Na 5 hele mooie duiken met Fred heb ik mijn Advanced behaald !! OJaa het was een cursus als je niet beter zou weten zou je denken dat je gewoon aan het genieten bent van je mooie duikjes op het eiland